Tuesday, June 13, 2017

PAPER FLOWER .MY

Hi  semua anda !!
 Husna  Creations  tampil lagi  dengan pelbagai idea  segar "giant paper  flowers" 
bunga-bunga  yang indah berkembang menjadikan suasana  majlis  anda  tampil lebih elegant  dan sudah pasti mehidupkan  suasana. Ada  yang  bertanyakan saya 
 adakah anda menjual template bunga-bunga  ini. 
#jawapan  :  ya  sudah pasti ! Saya mereka sediri  template2 ini.Selalunya selepas beberapa kali eksperimen, barulah menjadi satu rekaan bunga  yang indah.Anda  dapatkan dan anda tidak perlu lalui proses  try and  error yang telah saya  lalui itu !
Whatsapp  014  6620 346  untuk tempahan bunga bg sebarang event
( tapi jangan last minit !!! ) 











Sunday, May 28, 2017

Paper  Flowers  Malaysia

Amboi  lama bebanor  hamba tak mengemaskini  laman ini yang semakin berlumut dan bersawang  ni..Untuk pengetahuan sekalian rakyat jelata,  hamba  sekarang sibuk menghasilkan  pelbagai versi  bunga-bunga  gergasi aka  giant  flowers...Anda  boleh  search  menerusi  hasgtag   "paper flower Malaysia" atau " photobooth kl"  atau "backdrop kl"  di laman instagram atau facebok hamba
IG :  husna_creations
FB : Husna Creations
whatsapp sahaja : 014 6620346 (Pn Husna)
emel : hussna012@gmail.com
Tapi hamba lebih aktif di laman IG tau...
Banyak  koleksi  terkini  telah hamba  usaha  hasilkan . 
Ada   banyak  flower workshop  juga hamba kendalikan
nak belajar  apa?
* Peony
*English Rose
*Giant Crepe Paper
*Giant Tissue Paper
*Flower Stand
*Photobooth Class
Semua  ada.

Nak  order paper  flowers...boleh..tetapi  harap  dapat order  antara  2 - 3 minggu sebelum  event.
Andaikata  terdesak nak urgent...bergantung pada kelapangan  hamba membuatnya...
tadaaaa....











Saturday, March 22, 2014

Surah AtTaghabun : 004

Dia mengetahui segala yang ada di langit dan di bumi dan Dia mengetahui segala yang kamu rahsiakan serta yang kamu zahirkan dan Allah sentiasa Mengetahui segala (isi hati) yang terkandung di dalam dada.
Surah AtTaghabun : Ayat 004

...want a cheap but pretty ...



Felt craft (red brooch)@2014

Wednesday, March 5, 2014

With persistence ... Dreams will come true ...

 
Sesekali  :))
Apa kata kita beriadah bersama famili Dgn mendaki puncak Broga 
yg terletak di Semenyih , Selangor.
siapa sangka ada puncak bukit yang selesa
ketinggiannya (dekat2 sini sj)  sesuai  sangat untuk seisi keluarga melakukan pendakian.
tidaklah mencabar sangat pendakian ke puncak bukit ini Cewahhh...confiden sgt...
(boleh ke ni...dahlh  aku ni ada syndrom gayat)...
..sebenarnya kami 
hampir -hampir gagal menawan puncak itu...
 ...huhu..kecewa-kecewa :((
itulah....sudah hampir2 sampai ke puncak
tiba-tiba kami menoleh ke bawah dan....Haha..
baru tau betapa curamnya...betapa gerunnya pemandangan 
di bawah itu. So,   lain kali jangan berani2 menoleh2 ke bawah jika
pendakian anda  sudah hampir ke puncak.
maka...tariklah nafas panjang2
tekadkan keazaman untuk  sampai ke puncak..
 Buat berani2 akhirnya  sampai juga
Aku di puncak Broga...
view sekeliling dari atas puncak...Perhh...
memang sungguh menakjubkan....Rasa nak terbang pula...haha..


Monday, June 4, 2012

...What's up ?


Penerangan gambar  di bawah:
Bunga reben hand bouquet ini adalah hasil setelah  ku berguru dahulu dengan  my fav flower crafter  ( specialist dan experties in ribbon flower : siapa lagi kalau bukan Puan Suzana Mustapha : thumb up to her  and  special thanks   for all her lessons  given to me) ..After practice  very frequently...
finally I can made it !
The flower is the teacher's  concept ..then I applied with my very simply arrangement :) 

nite...

maybe..yg ni master piece kott...pertama dan terakhir membuatnya...
sebab...adoiii  sakit tangan memintalnya....haha...



haiii  Cik Timah...cuci mata saja...komen lah cikit...hehe








Saturday, March 17, 2012

Plastic bag flowers idea (book)



 

Welcome to view  my  video  via YOUTUBE  ...and  leave your comments pls...THANKS...

Friday, January 6, 2012

BUNGA KEMBOJA..(REBEN)

SELAMAT TAHUN BARU 2012

Sudah agak lama tidak menjenguk blog ini....dan kali ini dengan azam tahun baru, kucuba nak menyiapkan kraf terkini secepat yang mungkin....yeahh..semangat..semangat...



BUNGA  KEMBOJA REBEN DAN DAWAI TISSEL












SESUAI DIJADIKAN CENDERAHATI BUNGA TELUR YANG EKSKLUSIF...SELAMAT MENCUBA !

Saturday, December 3, 2011

PLASTIC BAG ROSES IN BUNGALOW HOUSE...



apa  salahnya ruang tamu anda  diserikan dengan
bunga rose   beg   plastik ini...    tidak kelihatan janggal pun...



Sunday, July 24, 2011

Baby flowers in vase ...

Pernah tengok tak bunga yang digubah dalam vase ???
Yang biasa2 bunga msti keluar dari mulut vase tu.
Ini stail modern... trendylah katakan....
Jadi...jangan pandang remeh pada beg plastik 'ngokngak"  anda
pulas2kan ia sepuasnya...spt dalam gubahan yg ni
memang puas hati dapat masukkan beberapa kuntum bunga
dalam vase yang cute ni...hehe...!

Friday, July 1, 2011

HYDRANGEA...(hydrangea made of plastic bag)


Gubahan bunga di atas merupakan salah satu rekaan
daripada beg plastik. Ini merupakan bunga
hydrangea  yang digubah daripada beg plastik
berwarna pink. Anda dapat perhatikan tone warna yang berbeza ada yang 
pink lembut ada yang merah terang. Tone warna merah
terang itu ditambah dengan warna akrilik . Anda juga boleh 
menggubah bunga hydrangea daripada plastik
berwarna biru atau purple. Jika ada perhatikan kuntuman
bunga hydrangea terdiri daripada
jambangan yang besar. Justeru, bunga hydrangea sesuai
untuk digubah dalam vase yang besar juga.
Gubahan bunga ini sangat menarik diletakkan
di sudut halaman anda. 


The artificial hydrangea flower above is one of the arrangements 
I have made out of pink colored grocery plastic bags.
The color tones used for this arrangement range from pastel pink to 
bright red plastic bags. Sometimes we can add variation by using either blue 
or purple colored plastic bags. This arrangement in this case is best fitted 
into a tall and big vase and can be a source of attraction at the 
corner of your front yard.